MAKKELIJKER IN SLAAP VALLEN...

Een kalme ademhaling kan ons helpen om rustig te worden, onze gedachten los te laten en ontspannen in slaap te vallen. Om je daarbij te begeleiden heeft Beurer een adem slaaphulp ontwikkeld, de SL10 DreamLight. Het apparaatje projecteert een gekleurde, pulserende cirkel van licht op het plafond van je slaapkamer. Je ademt in en uit op het ritme van het geprojecteerde licht en komt zo tot rust. Je kunt uit 2 verschillende ademhalingstechnieken kiezen, relax (ontspannen ademhaling) of de 4-7-8 (yoga ademhaling).

WAAROM SLAAP ZO BELANGRIJK IS

Een ontspannen nacht met voldoende slaap is van groot belang voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Tijdens het slapen verwerken we namelijk onder andere nieuw opgedane ervaringen en versterken we onze geestelijke en lichamelijke conditie.

WAAROM IN SLAAP VALLEN ZO MOEILIJK KAN ZIJN

Als we te maken hebben met stress en angsten, brengt het autonome zenuwstelsel ons lichaam in een alarmtoestand. Als reactie daarop produceert het lichaam het stresshormoon cortisol en wordt de productie van het slaaphormoon melatonine afgeremd, wat slapeloosheid tot gevolg heeft.

BRENG DE BALANS TERUG

De slaaphulp helpt je actief het autonome zenuwstelsel weer in balans te brengen. Het rustig in- en uitademen in het ritme van het licht leidt af van gedachten en de hersenactiviteit wordt als het ware uitgeschakeld. Er komt meer zuurstof in het bloed terecht, de productie van cortisol neemt af en de productie van het slaaphormoon melatonine neemt toe. Hierdoor duurt het minder lang en lukt het beter om in slaap te vallen.

Misschien is de Moonbird adem- en slaapcoach ook wel iets voor jou?

VERLAAG JE BLOEDDRUK

Je kunt de ademhulp ook gebruiken als je last hebt van een een hoge bloeddruk. Door een slechte slaapkwaliteit kan een hoge bloeddruk ontstaan. Omgekeerd kan een hoge bloeddruk ervoor zorgen dat je problemen krijgt met (in)slapen. Een goede nachtrust kan de bloeddruk op een natuurlijke manier weer verlagen. Aandacht voor een herstellende slaap is dan ook altijd, maar zeker bij een hoge bloeddruk van belang.
Zorg in het geval van een hoge bloeddruk ook voor voldoende ontspanning gedurende de dag. Onderzoek heeft aangetoond dat door het toepassen van een rustige en diepe buikademhaling de hartslag en de bloeddruk verlaagd worden. Doe dit dan ook een paar keer per dag, bijvoorbeeld met behulp van de Dreamlight. Zet de ademhulp daarvoor op ongeveer 20 cm van een muur zodat het licht zichtbaar is en volg het ritme van het geprojecteerde licht.

 

Adem slaaphulp Beurer SL10

Redenen om de Beurer SL10 Dreamlight te proberen:
 • Zacht slaaphulpmiddel met licht
 • Ook geschikt om overdag toe te passen om je bloeddruk te verlagen
 • Pulserende lichtprojectie op het plafond van de kamer om een bewust ademhalingsritme te ondersteunen, om je te helpen snel en gemakkelijk in slaap te vallen
 • Kies uit 2 ademhalingstechnieken:
  1. De 4-7-8 ademhalingstechniek van Andrew Weil (4 seconden inademen, 7 seconden je adem inhouden, 8 seconden uitademen) of
  2. Ontspanning ademhalingstechniek (4 seconden inademen. 6 seconden uitademen)
 • Je kunt kiezen tussen rood en blauw licht
 • Traploos verstelbare richting
 • Voor het in- en uitschakelen wordt een aanraaktoets gebruikt
 • Automatische uitschakeling (8 en 20 minuten)
 • Incl. standaard
 • Incl. 2 x 1,5 V AAA-batterijen
 • Productafmetingen: ca. 7,6 x 7,1 x 7 cm (incl. standaard)
 • Gewicht van het product: ca. 200 g (zonder batterijen)
 • 3 jaar garantie
 • Beurer - sinds 1919

BEURER DREAMLIGHT PROBEREN

Wil je de Dreamlight van Beurer als adem slaaphulp ook eens uitproberen? Dat is nu extra aantrekkelijk! Want met onze kortingscode ontvang je €5,- korting bij de leverancier! Vergeet daarom niet op deze pagina de kortingscode aan te vragen!