BETER SLAPEN KUN JE LEREN...

Laat je slaap geen bron van zorgen en spanning meer zijn, want dat hoeft echt niet. Slapen is namelijk iets dat je leren kunt! Met de Cognitieve Gedragstherapie voor Insomnie (CGT-I). Deze wetenschappelijk bewezen methode is de meest effectieve behandelmethode bij slapeloosheid. Het biedt je een vaste structuur aan de hand waarvan je een ontdekkingsreis kunt maken door jouw wereld van slaap. In onze slaapcursus komen in zes weken tijd volgens de CGT-I alle factoren voorbij die de slaap kunnen beïnvloeden. Waarbij jij je als cursist gaat spiegelen aan de onderwerpen die we zodoende behandelen. We reiken je opdrachten aan waarmee je gaat ontdekken welke aandachtspunten er in jouw geval zijn. We bieden je tools waarmee je leert zelfstandig positieve veranderingen aan te brengen. We geven je oefeningen zodat je de mogelijkheid krijgt nieuwe gewoonten in praktijk te brengen. De inzichten die je in dit hele proces verkrijgt verzamel je in je eigen slaapboek. Zodat je voor eens en voor altijd weet hoe je te allen tijde je slaapgedrag optimaliseren kunt.

WAAROM EEN SLAAPCURSUS

Wie structureel slecht slaapt weet hoeveel impact dit niet alleen in de nacht heeft, maar ook overdag. Onze slaapcursus kan dan soelaas bieden. De ervaring leert dat er nog steeds een taboe bestaat rondom het thema slaap en slapeloosheid en dat veel slapelozen zich zodoende niet begrepen voelen. Als je al langere tijd met slaapproblemen rondloopt zul je je in de slaapcursus dan ook herkennen en eindelijk het gevoel krijgen gezien te worden. Misschien heb je ook al diverse hulpmiddelen geprobeerd die beloven te helpen bij slecht slapen zoals pillen en drankjes. Maar ervaren dat ze niet echt (lang) helpen. Dat komt omdat je daarmee de oorzaak van het slechte slapen vaak niet wegneemt. Met de slaapcursus leer je juist wel hoe je zelf je slaapgedrag structureel verbeteren kunt.

In onze slaapcursus leer je weer beter slapen, waardoor je veerkrachtiger wordt en een positievere kijk op de wereld krijgt. Tijdens de cursus krijg je niet alleen inzicht in hoe slaap werkt en wat het belang van een goede nachtrust is, maar ook hoe je er zelf invloed op kunt uitoefenen. Daarom komen dan ook onderwerpen aan bod zoals slaapgewoonten, leefstijl, ontspanning, voeding, stress en piekeren. Na elke bijeenkomst krijg je praktische opdrachten en tips om thuis mee te oefenen. Doel van onze cursus is om jezelf in staat te stellen je slaapgedrag te verbeteren. Zodat je niet langer het gevoel hebt dat slapeloos zijn iets is dat je overkomt. Je krijgt weer regie over de schuifjes van jouw slaappaneel. Met als uiteindelijk resultaat een betere nachtrust en daarmee een vitaler en energieker gevoel overdag.

HOE HET WERKT

We starten de cursus met een uitgebreide slaapvragenlijst, die voor de slaapcoach-/trainer de benodigde input geeft om tijdens de cursus een optimale begeleiding te kunnen bieden. De cursus bestaat uit zes modules van 1 tot 1½ uur. Deze modules vinden normaliter wekelijks plaats, maar bij individuele cursussen is de planning flexibel en kan deze aan jouw wensen aangepast worden. Want behalve als groepstraining kan de Saraja Slaapcursus ook als individueel traject gevolgd worden.

Tijdens de cursus wordt met specifieke slaapbevorderende interventies gewerkt en met diverse technieken geoefend afkomstig uit o.a. de mindfulness en de positieve psychologie. Er is onder andere aandacht voor

  • balans in het leven;
  • stressfactoren;
  • inbouwen rustmomenten;
  • afschakelen na het werk;
  • ontspanningsmethoden;
  • belemmerende werking gedachten en
  • juiste slaaphygiëne.

 

Na de slaapcursus vinden tot een half jaar na afronding ervan ook 3 nazorgmomenten plaats, om ervoor te zorgen dat de cursus een blijvend positief effect heeft. De cursus is zowel voor bedrijven als voor particulieren geschikt. En kan zowel online als face-to-face of incompany verzorgd worden.
De slaapcursus bestaat uit:
  • Slaapconsult
  • Zes modules van 1 tot 1½ uur
  • Nazorg tot een half jaar na afronding

WAT HET KOST

De slaapcursus kan individueel gevolgd worden, maar ook in groepen van minimaal 4 tot maximaal 10 personen. Als groepscursus kost de cursus €2.950,- (€295,- per persoon bij deelname van 10 personen). Wil je de slaapcursus liever individueel volgen dan kan dat ook. Heb je al ruime ervaring met ontspanningsoefeningen door bijvoorbeeld mindfulness of yoga, dan volstaat de verkorte cursus die 7 uren beslaat, deze kost €595,-. Ben je nog niet zo'n kei in het ontspannen, dan besteden we daar in de sessies meer aandacht aan. De slaapcursus beslaat in dat geval 9 uren en kent dan een prijs van €765,-. Wil je de cursus graag in realtime online middels videogesprekken volgen, dan is de prijs €450,-. Wil je meer informatie over onze slaapcursus? Of wil je je opgeven? Vul dan onderstaand formulier in.

Foto Header: Freepik

INFO OF AANMELDEN SLAAPCURSUS...

Wil je meer weten over onze slaapcursus? Over de verschillende mogelijkheden? Wil je aanmelden voor de cursus? Of een offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op!

verplicht in te vullen