BOEKWEIT SLAAPKUSSEN VOOR GOEDE SLAAPHOUDING...

Aan het eind van de dag is de beste slaaphouding voor jou degene die je de meest rustgevende nachtrust geeft. Dit is nog altijd een individueel gegeven op basis van persoonlijk comfort. Een boekweit slaapkussen kan bijdragen aan een natuurlijke, comfortabele en gezonde slaaphouding. Zo kan het helpen om fit en vol energie aan een nieuwe dag te beginnen. Vanwege de natuurlijke vulling in de hoofdkussens wordt dit een fluitje van een cent!

WAAROM EEN BOEKWEIT SLAAPKUSSEN

Uit onderzoek is gebleken dat voor een goede slaapkwaliteit een goede nekondersteuning van belang is zodat een juiste nekwervel kromming behouden wordt. Omdat de boekweitdoppen in het kussen zich eenvoudig naar jouw lichaam aanpassen, zorgt het boekweitkussen voor minder spanning rondom nekwerkvels en schouders, waardoor het gehele lichaam beter kan ontspannen. Het kussen is daarmee ook ideaal voor mensen met nek- en schouderklachten.
Een ander cruciaal kenmerk van een geschikt kussen is er een die de temperatuur van het hoofd verlaagt. Onderzoek heeft aangetoond dat een kussen dat helpt de temperatuur van het hoofd te verlagen, ook de lichaamstemperatuur kan verlagen en de hartslag kan vertragen. Met een koel kussen is het sympathische zenuwstelsel minder actief wat het inslapen vergemakkelijkt en wat bijdraagt aan een diepe slaap. Omdat de boekweitdoppen een absorberende en luchtige werking hebben, kun je - ook in de zomer - genieten van een koel hoofdkussen dat zorgt voor een betere slaapkwaliteit.

 

 
Lagripro Millet Slaapkussen

Redenen om een boekweit slaapkussen te proberen:
  • Het boekweit slaapkussen is zeer flexibel en past zich volledig aan de vorm van hoofd en nek aan. Het resultaat is een optimale ondersteuning in elke lighouding.
  • Het zorgt voor een juiste ondersteuning van de nekwervels.
  • Het laat de lucht optimaal circuleren, waardoor het kussen koeler aanvoelt.
  • De vulling met de boekweitdoppen zorgt ervoor dat het opgenomen vocht snel aan de omliggende ruimte wordt afgegeven.
  • Ademend en hygiënisch doordat boekweit zelf ‘ademt’ en lucht kan circuleren tussen de doppen
  • Aangenaam droog omdat transpiratievocht in de nacht wordt geabsorbeerd en overdag weer verdampt
  • Hoes van 100% katoen
  • 100% natuurlijk omdat vulling alleen bestaat uit zuivere en zorgvuldig gereinigde boekweit
  • Het boekweit slaapkussen is wasbaar

HOE EEN BOEKWEIT SLAAPKUSSEN GEBRUIKEN

In het begin zal het gebruik van een boekweit slaapkussen even wennen zijn. Je lichaam is een bepaalde houding van hoofd en nek gewend, ook al was die houding niet optimaal. Maar je zult al snel het juiste slaapcomfort vinden, en hiermee ook een betere slaaphouding creëren. Daarvoor maak je met je vuist een kuiltje in het kussen. Laat dan je hoofd op het kussen rusten. Beweeg je hoofd zachtjes heen en weer, zodat het boekweit zich aanpast aan jouw houding. Op die manier gaat het boekweit vanzelf op de plaats zitten waar jij ondersteuning nodig hebt. Ook de ruimte tussen je hoofd en de schouders moet voldoende ondersteuning krijgen.
Als je jouw kussen wilt bijvullen met verse boekweitdoppen kun je dat met de navullingen makkelijk zelf doen. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om jouw kussen wat leger te maken, zodat je de dikte van het hoofdkussen kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Het beste kun je een eigen kussensloop om het boekweit slaapkussen gebruiken omdat je deze eenvoudig kunt wassen. Wanneer je het kussen zelf wilt wassen, moeten de boekweitdoppen er wel uitgehaald worden. De doppen mogen namelijk niet nat worden!

BOEKWEIT SLAAPKUSSEN PROBEREN

Wil ook jij met een boekweit slaapkussen jouw slaaphouding verbeteren? Ga dan gauw naar bol.com en probeer het boekweit hoofdkussen op je gemak eens uit!