LEKKER SLAPEN MET WARME VOETEN...

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het verwarmen van de voeten met behulp van slaapsokken positieve effecten heeft op de slaapkwaliteit. Door bedsokken te dragen vallen we sneller in slaap, slapen we langer door en worden we minder vaak wakker tijdens de nacht.

WAAROM SLAAPSOKKEN

In de nacht hebben we minder warmte nodig. Waarschijnlijk is onze warmtehuishouding door evolutie dusdanig gereguleerd dat we onze lichaamstemperatuur ’s nachts iets laten zakken om zo efficiënter met energiereserves om te gaan. Bij een lagere temperatuur verlopen alle lichaamsfuncties iets trager. Om in slaap te kunnen vallen is het dus van belang dat ons lichaam warmte afstaat aan de omgeving.
Een goede doorbloeding van de huid helpt om in slaap te vallen, vooral als de doorbloeding van de handen en voeten toeneemt voor het slapen gaan. Door het dragen van bedsokken gaat de temperatuur van de voeten omhoog. Het zorgt voor verwijding van de bloedvaten, waardoor je lichaam warmte makkelijker af kan geven aan de omgeving. Hierdoor koelt je lichaam af, gaat de kerntemperatuur omlaag. 

Kun jij wel wat extra warmte gebruiken in je bed? Dan is een kersenpitkussen misschien ook wel iets voor jou!

SOKKEN HELPEN JE ONTSPANNEN TE SLAPEN

Slaapsokken helpen je bovendien te ontspannen, waardoor je beter doorslaapt. De warme huid wordt in je hersenen opgevat als slaapverwekkend, terwijl een koele huid gelijkstaat aan het bevorderen van het wakker worden. Bedsokken zorgen ervoor dat je voeten warm blijven, waardoor er een constant signaal naar de hersenen gaat dat het veilig is om te slapen.

WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ SLAAPSOKKEN

Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten en waar bedsokken dan ook aan moeten voldoen. Zo mogen de slaapsokken niet te strak zitten en dus zeker geen strakke boord hebben. Dit kan namelijk de bloedcirculatie afknellen. Ook zijn té warme sokken geen aanrader, omdat de voeten dan de hitte niet kwijt kunnen, nodig voor de inwendige afkoeling van het lichaam. Synthetische sokken zijn daarom ook niet zo geschikt.
SOXS SLAAPSOKKEN

De speciale slaapsokken van Soxs houden je voeten warm zonder te knellen en zonder te zweten. Door een combinatie van traditioneel schapenwol en moderne technologie heeft Soxs bovendien een wollen sok ontwikkeld die niet kriebelt!

SKAFIT ZILVERSOKKEN
Zilversokken werken effectief tegen koude voeten omdat ze de doorbloeding verbeteren. Het zilvergaren versterkte het lichaamseigen magnetisch veld en geven kleine ladingen af die de haarvaatjes (kleine bloedvaten) activeren en 'openen'. Op deze manier zorgen ze er weer voor dat bloed beter kan circuleren. En dus helpen ze je koude voeten te verwarmen!