SLAAP RISICO INVENTARISATIE...

Met een Slaap Risico Inventarisatie breng je de slapeloosheid binnen de organisatie in beeld. Belangrijk, want wanneer medewerkers te weinig slapen of kampen met slaapproblemen, presteren ze slechter, vermindert de motivatie, laat het geheugen ze vaker in de steek, worden meer fouten gemaakt en verminderen de interpersoonlijke vaardigheden. Mensen die slecht slapen zijn minder veerkrachtig en minder bestand tegen druk. Ze verzuimen zodoende langer en vaker. Naar schatting kost het extra verzuim en de verminderde arbeidsproductiviteit als gevolg van chronische slapeloosheid de werkgever jaarlijks €2.250,- per medewerker.

BETER SLAPEN • BETER WERKEN

Het loont zich dus om als werkgever te investeren in de slaap van medewerkers. Wanneer medewerkers beter slapen zijn ze productiever, weerbaarder, socialer en opgewekter. Het is daarom belangrijk vermoeidheid en slaapproblemen bij medewerkers bijtijds te signaleren. Zodat preventief stappen kunnen worden ondernomen om verzuim tegen te gaan.

WAAROM EEN SLAAP RISICO INVENTARISATIE (SRI)

Om een indicatie te krijgen of slaap als aandachtspunt geldt binnen een organisatie kan onze Slaap Risico Inventarisatie (SRI) ingezet worden. Aan de hand van de online vragenlijst wordt geïnventariseerd welke factoren slaapverstorend werken. Het doel is uiteraard terugdringen van ziekteverzuim en het verlagen van uitval door stress en burnout. Want problemen met slapen behoren tot één van de eerste signalen dat (werk)stress ongezonde porties heeft aangenomen.
Met de Slaap Risico Inventarisatie verzamelen we gericht informatie over de (beleving van) slaap, maar ook over de factoren die de slaap verstoren. Deze factoren hebben betrekking op lichamelijke, mentale en sociale gezondheidsgevolgen. Daarmee geeft onze Slaap Risico Inventarisatie ook een veel breder beeld dan alleen sec over de slaap van medewerkers. Dit is zeker ook logisch, omdat de slaap direct effect heeft op onze gezondheid en ons functioneren overdag.

DIT LEVERT HET OP

Aan de hand van de SRI bespreken wij samen met jullie welke risico's geïnventariseerd zijn en welke mogelijkheden er zijn voor de organisatie om in het kader van vitaliteitsmanagement zowel preventief als curatief stappen te ondernemen. Wanneer geconstateerde risico's gerelateerd zijn aan de kwantiteit of kwaliteit van de slaap, valt bijvoorbeeld te denken aan groepsgewijze seminars of workshops. Deze brengen bewustwording van het belang van slaap waarbij ook tips en tricks worden aangereikt opdat medewerkers de slaap zelfstandig kunnen verbeteren. Bij beginnende of lichte klachten kan een individueel slaapconsult uitkomst bieden. Bij serieuze slaapproblemen is het inzetten van een slaaptraining bewezen effectief. Wijst de SRI (naast slaap ook) andere risicofactoren aan, zal doorverwezen worden naar experts op de desbetreffende deelgebieden. Hierbij valt te denken aan thema's als voeding, beweging en werkbalans, maar ook bijvoorbeeld slaapapneu.
De Slaap Risico Inventarisatie bestaat uit:
  • Online vragenlijst
  • Schriftelijke rapportage en persoonlijke bespreking van de inventarisatie
  • Advies gericht op preventieve en curatieve maatregelen

WAT HET KOST

Een SRI kost €10,- per medewerker. Meer weten? Neem dan contact met ons op zodat we gezamenlijk de behoefte in kaart kunnen brengen en een passende vrijblijvende offerte kunnen opmaken.

 

EEN GREEP UIT ONZE KLANTEN...

[slide-anything id="555"]

INFO AANVRAGEN SRI...

Weten wat onze Slaap Risico Inventarisatie voor jouw organisatie betekenen kan?
Vraag hier info aan, dan nemen wij telefonisch contact op!

verplicht in te vullen