ONTSPANNEN IN SLAAP VALLEN...

Slaapmuziek kan het inslapen makkelijker maken. Kalmerende en ontspannende melodieën en natuurgeluiden kunnen je gedachten afleiden en de hersenactiviteit verminderen. Het ondersteunt daarmee bovendien een bewust ademhalingsritme. Bij het horen van de muziek ontspan je en val je snel en gemakkelijk in slaap, waardoor je weer uitgerust wakker wordt in de ochtend.

HOE MUZIEK HELPEN KAN

Meerdere studies hebben aangetoond dat je beter slaapt als je rustige muziek luistert voor je naar bed gaat. Door het langzame, stabiele ritme en door lage tonen vertraagt je eigen interne ritme, bijvoorbeeld van de hartslag, ademhaling, bloeddruk en spierspanning. De kalmerende werking die uitgaat van rustige muziek - juist als geluiden of melodieën zich telkens weer herhalen - verlaagt de cortisolwaarde in ons lichaam. Doordat de waarden van het stresshormoon omlaag gaan, voelen we ons meer ontspannen waardoor we als vanzelf in slaap vallen. Maar natuurlijk kan rustige muziek ons ook overdag helpen om te ontspannen en te focussen.

Misschien is klanktherapie ook wel iets voor jou...

WITTE RUIS MASKEERT HINDERLIJKE GELUIDEN

Ook kunnen met zogenaamde 'witte ruis' storende omgevingsgeluiden door tegengeluiden gemaskeerd worden. Zelfs tinnitus kan bijvoorbeeld op deze wijze verlicht worden. De tegengeluiden leiden namelijk de aandacht af van de tinnitustoon of het storende geluid uit de omgeving. De hinderlijke tonen worden er minder ‘hoorbaar’ door. Er zijn diverse soorten ruis die kunnen helpen, bijvoorbeeld ontspannende natuurgeluiden of juist wat hardere geluiden.
BEURER DREAMSOUND

De Dreamsound van Beurer biedt 4 sounds aan waaruit je kunt kiezen. Wat je op dat moment ook maar het meest aangenaam vindt om naar te luisteren: geluiden van de zee, een haardroger, een zomernacht met vogelgezang of een harmonische melodie.

BLUETOOTH SLAAPMASKERS
op bol.com
Met een bluetooth slaapmasker zorgt jouw slaapmuziek ervoor dat jij ’s avonds volledig tot rust kan komen. Zo kun je lekker relaxen, dut je sneller in en heb je geen last meer van storende omgevingsgeluiden zoals een snurkende partner. Werkt ook wanneer je last hebt van tinnitus.
TOUCH SLEEPSOUNDS

Naast de 25 natuurlijke geluiden met white noise, pink en brown noise kent de Touch Sleepsounds bovendien 3 yoga en 3 alpha melodieën. Lekker ontspannen dus! Daarnaast heeft het 7 kleuren ademend licht die naar wens ook in elkaar kunnen overgaan.