ZET SLAAPSEMINAR OP DE AGENDA...

Wil je bewustwording creëren bij medewerkers over het belang van een goede nachtrust? Ons slaapseminar kan preventief ingezet worden om te verhelderen waarom slaap zo belangrijk is. Hoe problemen met slapen kunnen ontstaan. We behandelen de drie hoofdelementen uit de CGT-I die de nachtrust beïnvloeden. Er is zodoende aandacht voor mindset, stressreductie, ontspanning en lifestyle.

De deelnemers nemen oefeningen, praktische tips & tricks mee uit het seminar die ze direct kunnen toepassen om de slaap te verbeteren. Om zodoende overdag beter te kunnen functioneren. Naast het algemene seminar 'Slaap en Vitaliteit' kennen we ook seminars met diverse thema's én maken we op verzoek een seminar op maat. Wanneer je wilt dat met de diverse slaapadviezen ook in de praktijk gewerkt wordt, neem dan vooral ook eens een kijkje bij onze workshops!

SLAAP EN VITALITEIT

Als je wilt begrijpen waarom slaap zo belangrijk is moet je natuurlijk ook weten wat de nachtrust voor ons doet. Dit behandelen we in het seminar 'Slaap en Vitaliteit'. Maar ook hoe wij - zonder dat we er vaak bewust van zijn - met onze mindset, onze waargenomen (werk)stress en onze lifestyle de slaap verstoren. Uitgerust met praktische tools gericht op bijvoorbeeld piekergedachten, ontspanning en gewoonten kunnen deelnemers na het seminar direct aan de slag om de slaap zelfstandig te optimaliseren.

 
WORK HARD • SLEEP HARD

Als je werkt onder hoge prestatiedruk en te maken hebt met deadlines ben je misschien al gauw geneigd een stuk van de slaap op te offeren om meer tijd te genereren. Om productiever te zijn...denk je. Maar niets is minder waar! In dit seminar laten we je zien dat als je hoge ogen wilt gooien je de slaap juist hoge prioriteit geeft. Helemaal als je onder tijdsdruk staat. Want om scherp te blijven, optimaal te presteren en succesvol te zijn hoort slaap juist hoog op de agenda te staan. De nachtrust zorgt ervoor dat je brein en lichaam zich herstellen en de batterij weer opgeladen wordt zodat je pas echt pieken kunt...

SLAAP EN ONREGELMATIGE DIENSTEN

Onregelmatigheid heeft een verstorende werking op onze biologische klok. Slapen kan daardoor bemoeilijkt worden. Mensen raken door de slechte slaap sneller moe en geïrriteerd,  de alertheid, oplettendheid en waakzaamheid nemen af en lichamelijke en psychische klachten kunnen ontstaan. De productiviteit neemt af en de kans op fouten en ongevallen neemt toe. In dit seminar besteden we specifieke aandacht aan de effecten van het werken in wisselende diensten en het werken in de nacht op de nacht- en dagrust. We geven gerichte praktische tips en adviezen om optimaal te blijven presteren en ook zoveel mogelijk de verstoring van de slaap door een wisselend werkschema te voorkomen.

POWERNAP

Als je je overdag vermoeid voelt of intensief aan het werk bent dan kun je soms wel een energieboost gebruiken. Een powernap kan dan uitkomst bieden. Het woord zegt het eigenlijk al, een powernap is een dutje waar je energie van krijgt. Voor medewerkers die in nachtdiensten werken kan een powernap zelfs de ultieme tool zijn om de alertheid en de prestaties 's nachts te verbeteren. Maar...wat is het nou eigenlijk precies? Wat is er zo lekker aan? En wat zijn de do’s en don’ts als je gaat powernappen? Deze en meer vragen over de powernap komen in dit seminar aan bod. Je leert wat je met een powernap kunt bereiken. We onderscheiden verschillende soorten van powernappen en bespreken de verschillende effecten. Bovendien reiken we ook nog enkele alternatieven aan voor een energieboost overdag.

WAKKER OP WEG

Ruim ¼ van de Nederlandse autobestuurders neemt wel eens slaperig deel aan het verkeer. Slaperigheid achter het stuur is uiterst risicovol, of je nou privé of voor je werk achter het stuur zit. Als je slaperig bent loop je een veel grotere kans om betrokken te raken bij een verkeersongeval. In dit seminar geven wij algemene slaapadviezen om te voorkomen dat slaaptekort een rol gaat spelen in het verkeer. Daarnaast leer je slaperigheid herkennen om als je toch moe wordt achter het stuur toch vooral een ongeluk te voorkomen. Niet alleen als beroepschauffeur, maar ook wanneer je na het (nacht-)werk weer met de auto naar huis moet. Of met een lange (vakantie-)rit voor de boeg. Dan is het goed te weten op welke 'lapmiddeltjes' je vooral niet moet vertrouwen. En wat je dus beter kunt doen om veilig op de plaats van bestemming aan te komen.

SLAAP IN DE OVERGANG

De overgang zorgt ervoor dat door veranderende hormonen vrouwen regelmatig lichter slapen en last krijgen van nachtelijke zweetaanvallen. Dat opvliegers bij de overgang horen weten de meeste vrouwen wel, maar dat slecht slapen ook een van de klachten is vaak niet. In dit seminar behandelen we de specifieke slaapproblemen die vrouwen kunnen ervaren tijdens de overgang. Want de slaap verandert als je ouder wordt. Daarbij slapen vrouwen over het algemeen al slechter dan mannen. We bespreken dan ook de belangrijkste hulpmiddelen voor vrouwen tegen slapeloosheid in de overgang.

SLAAP BIJ CHRONISCHE ZIEKTE

Als je jezelf geconfronteerd ziet met een chronische ziekte dan blijft het daar meestal niet bij. Veel voorkomende secundaire klachten zijn vermoeidheid overdag en slapeloosheid ’s nachts. Terwijl je als chronisch zieke een herstellende nachtrust eigenlijk extra goed gebruiken kunt. Want een slechte slaapkwaliteit kan de klachten alleen maar weer verergeren. Als je niet oppast kom je in een vicieuze cirkel terecht. In dit seminar leer je hoe je zorgt voor een gezonde slaap waarmee je een neerwaartse spiraal kunt doorbreken. Want een goede nachtrust kan bewerkstelligen dat de klachten verminderen en dat je minder vermoeid door de dagen gaat.

SLAAP EN SPORT

Wil je als sporter optimaal kunnen presteren, dan is slaap cruciaal. Joop Zoetemelk zei niet voor niets "De tour win je in bed!". Net als sporters tijdens hun training meer calorieën nodig hebben, hebben ze ook meer slaap nodig. Bij het trainen rek je de grenzen van je lichaam op en dus heb je meer tijd nodig om te herstellen. Wil je elke dag het beste uit jezelf halen, dan is het van belang het herstelproces optimaal te benutten. En dat gebeurt o.a. in de slaap. In de sportwereld draait alles om prestaties en winnen. Het gaat om het inzetten van elk mogelijk hulpmiddel waardoor de kans op winnen vergroot. Gezonde slaap is dan ook een prestatieverhogend middel, de ultieme maar cleane 'doping'. In dit seminar behandelen we hoe je als sporter je slaap optimaliseert in duur en kwaliteit en daarmee je prestaties verbetert. Desgewenst kunnen we het seminar combineren met een motiverende speaker uit de topsport!

DUUR, GROEPSGROOTTE EN PRIJS

Onze seminars duren 1 uur. Ze kunnen zowel online als incompany verzorgd worden. De prijs van een seminar is vanaf €345,-. Meer weten? Neem dan contact met ons op zodat we gezamenlijk de behoefte in kaart kunnen brengen en een passende offerte kunnen opmaken.

Foto Header: Freepik • Katemangostar

 

EEN GREEP UIT ONZE KLANTEN...

INFO AANVRAGEN SEMINAR...

Interesse in één van onze slaapseminars? Misschien ook specifieke wensen?
Vraag hier info aan, dan nemen wij telefonisch contact op!

verplicht in te vullen