MAAK WERK VAN SLAAP...

Als je - zoals met onze seminars - niet alleen bewustwording wilt creëren bij medewerkers over het belang van een goede nachtrust, maar als je bovendien wilt dat persoonlijke aandachtspunten verhelderd worden, kijk dan eens wat wij met onze slaapworkshop allemaal te bieden hebben. De workshop kan preventief ingezet worden, maar ook curatief als er sprak is van lichte slaapklachten. We reiken naast informatie over de werking van slaap ook tools aan, waarmee deelnemers leren anders om te gaan met factoren die de slaap negatief beïnvloeden. Maar daar blijft het niet bij. Er wordt namelijk ook mee geoefend. Zodat deelnemers uit de workshop een persoonlijke toolkit meenemen waarmee ze thuis de slaap kunnen optimaliseren zodat ze fitter in het leven komen te staan.
 
Naast de algemene workshop 'Slaap en Vitaliteit' kennen we ook workshops met diverse thema's én maken we op verzoek een workshop op maat. Wil je dat de workshop zoveel mogelijk aansluit bij de (slaap-)problematiek die leeft onder de deelnemers? Zet dan daarbij onze Slaap en Vitaliteit Test in! Medewerkers worden dan voorafgaand aan de workshop uitgenodigd om deze online test te doen. Ze krijgen op basis hiervan ter voorbereiding op de workshop per e-mail eerste persoonlijke adviezen. De gegevens van de volledige deelnemersgroep verwerken wij in de workshop, zodat aan de factoren die een voorname rol blijken te spelen extra aandacht wordt besteed.

SLAAP EN VITALITEIT

Als je wilt begrijpen waarom slaap zo belangrijk is moet je natuurlijk ook weten wat de nachtrust voor ons doet. Dit behandelen we in de workshop 'Slaap en Vitaliteit'. Maar ook hoe wij - zonder dat we er vaak bewust van zijn - met onze mindset, onze waargenomen (werk)stress en onze lifestyle de slaap verstoren. Uitgerust met praktische tools gericht op bijvoorbeeld piekergedachten, ontspanning en gewoonten kunnen deelnemers na de workshop direct aan de slag om de slaap zelfstandig te optimaliseren.


WORK HARD • SLEEP HARD

Als je werkt onder hoge prestatiedruk en te maken hebt met deadlines ben je misschien al gauw geneigd een stuk van de slaap op te offeren om meer tijd te genereren. Om productiever te zijn...denk je. Maar niets is minder waar! In deze workshop laten we je zien dat als je hoge ogen wilt gooien je de slaap juist hoge prioriteit geeft. Helemaal als je onder tijdsdruk staat. Want om scherp te blijven, optimaal te presteren en succesvol te zijn hoort slaap juist hoog op de agenda te staan. De nachtrust zorgt ervoor dat je brein en lichaam zich herstellen en de batterij weer opgeladen wordt zodat je pas echt pieken kunt...

SLAAP EN ONREGELMATIGE DIENSTEN

Onregelmatigheid heeft een verstorende werking op onze biologische klok. Slapen kan daardoor bemoeilijkt worden. Mensen raken door de slechte slaap sneller moe en geïrriteerd,  de alertheid, oplettendheid en waakzaamheid nemen af en lichamelijke en psychische klachten kunnen ontstaan. De productiviteit neemt af en de kans op fouten en ongevallen neemt toe. In deze workshop besteden we specifieke aandacht aan de effecten van het werken in wisselende diensten en het werken in de nacht op de nacht- en dagrust. We geven gerichte praktische tips en adviezen om optimaal te blijven presteren en ook zoveel mogelijk de verstoring van de slaap door een wisselend werkschema te voorkomen.

WAKKER OP WEG

Ruim ¼ van de Nederlandse autobestuurders neemt wel eens slaperig deel aan het verkeer. Slaperigheid achter het stuur is uiterst risicovol, of je nou privé of voor je werk achter het stuur zit. Als je slaperig bent loop je een veel grotere kans om betrokken te raken bij een verkeersongeval. In deze workshop geven wij algemene slaapadviezen om te voorkomen dat slaaptekort een rol gaat spelen in het verkeer. Daarnaast leer je slaperigheid herkennen om als je toch moe wordt achter het stuur toch vooral een ongeluk te voorkomen. Niet alleen als beroepschauffeur, maar ook wanneer je na het (nacht-)werk weer met de auto naar huis moet. Of met een lange (vakantie-)rit voor de boeg. Dan is het goed te weten op welke 'lapmiddeltjes' je vooral niet moet vertrouwen. En wat je dus beter kunt doen om veilig op de plaats van bestemming aan te komen.

SLAAP IN DE OVERGANG

De overgang zorgt ervoor dat door veranderende hormonen vrouwen regelmatig lichter slapen en last krijgen van nachtelijke zweetaanvallen. Dat opvliegers bij de overgang horen weten de meeste vrouwen wel, maar dat slecht slapen ook een van de klachten is vaak niet. In deze workshop behandelen we de specifieke slaapproblemen die vrouwen kunnen ervaren tijdens de overgang. Want de slaap verandert als je ouder wordt. Daarbij slapen vrouwen over het algemeen al slechter dan mannen. We bespreken dan ook de belangrijkste hulpmiddelen voor vrouwen tegen slapeloosheid in de overgang.

SLAAP BIJ CHRONISCHE ZIEKTE
Als je jezelf geconfronteerd ziet met een chronische ziekte dan blijft het daar meestal niet bij. Veel voorkomende secundaire klachten zijn vermoeidheid overdag en slapeloosheid ’s nachts. Terwijl je als chronisch zieke een herstellende nachtrust eigenlijk extra goed gebruiken kunt. Want een slechte slaapkwaliteit kan de klachten alleen maar weer verergeren. Als je niet oppast kom je in een vicieuze cirkel terecht. In deze workshop leer je hoe je zorgt voor een gezonde slaap waarmee je een neerwaartse spiraal kunt doorbreken. Want een goede nachtrust kan bewerkstelligen dat de klachten verminderen en dat je minder vermoeid door de dagen gaat.
SLAAP EN SPORT

Wil je als sporter optimaal kunnen presteren, dan is slaap cruciaal. Joop Zoetemelk zei niet voor niets "De tour win je in bed!". Net als sporters tijdens hun training meer calorieën nodig hebben, hebben ze ook meer slaap nodig. Bij het trainen rek je de grenzen van je lichaam op en dus heb je meer tijd nodig om te herstellen. Wil je elke dag het beste uit jezelf halen, dan is het van belang het herstelproces optimaal te benutten. En dat gebeurt o.a. in de slaap. In de sportwereld draait alles om prestaties en winnen. Het gaat om het inzetten van elk mogelijk hulpmiddel waardoor de kans op winnen vergroot. Gezonde slaap is dan ook een prestatieverhogend middel, de ultieme maar cleane 'doping'. In deze workshop behandelen we hoe je als sporter je slaap optimaliseert in duur en kwaliteit en daarmee je prestaties verbetert. Desgewenst kunnen we de workshop combineren met een motiverende speaker uit de topsport!

VERDIEPINGS WORKSHOP

Slaap is een 24-uurs gebeuren. Als we niet voldoende afschakelen nemen we de dag mee ons bed in. Dat kan ons zo maar slechte nachten bezorgen, waardoor we de volgende dag onvoldoende uitgerust onze taken moeten volbrengen. De stress die ons dat bezorgd is nu juist weer één van de oorzaken waardoor slecht geslapen wordt. Deze vicieuze cirkel kunnen we doorbreken met één van onze verdiepingsworkshops. Waarin we dieper doorwerken op specifieke factoren die de slaap verstoren. Te denken valt daarbij aan piekeren/rationele effectiviteit, werkplezier/jobcrafting, timemanagement, mindfulness en werk-privébalans. Onze Slaap Risico Inventarisatie kan aanleiding zijn om een dergelijke workshop in te zetten. Maar de behoefte aan verdieping op dergelijke aandachtspunten kan ook naar boven komen uit één van onze seminars of workshops.

 

DUUR, GROEPSGROOTTE EN PRIJS

Onze workshops duren 2½ uur. Ze kunnen zowel online als incompany verzorgd worden. Wij verzorgen een workshop voor groepen tot maximaal 10 personen bij jullie op locatie vanaf €690,-.
 
Meer weten? Neem dan contact met ons op zodat we gezamenlijk de behoefte in kaart kunnen brengen en een passende offerte kunnen opmaken.

 

EEN GREEP UIT ONZE KLANTEN...

INFO AANVRAGEN WORKSHOP...

Interesse in één van onze slaapworkshops? Misschien nog specifieke wensen?
Vraag hier info aan, dan nemen wij telefonisch contact op!

verplicht in te vullen