HET KAN JE GEZONDHEID SCHADEN...

Slaapapneu is een slaapstoornis waar je meestal zelf geen erg in hebt. Maar het kan een ernstige bedreiging voor de gezondheid zijn. A-pneu betekent letterlijk ‘geen lucht’. Officieel heb je een apneu in je slaap als je langer dan 10 seconden niet ademt. Als het niet te vaak voorkomt en niet te lang duurt hoeft dit geen probleem te zijn. Het lichaam reageert met een reflex waardoor de adem weer op gang komt. Maar stokt de adem te vaak, dan is dit een serieus probleem.

SLAAPTEKORT LEIDT TOT SLECHTER FUNCTIONEREN

Door de ademstilstanden komen mensen met slaapapneu niet goed in een diepe slaap. Dit tekort aan kwalitatieve slaap is merkbaar overdag. Mensen met slaapapneu klagen vaak over concentratieproblemen, prikkelbaarheid en extreme slaperigheid overdag.

GEVOLGEN VOOR DE GEZONDHEID

Tijdens een ademstilstand vindt er geen zuurstoftoevoer plaats in het lichaam, waardoor verschillende organen aangetast kunnen worden. Wanneer ernstige slaapapneu niet behandeld wordt kan dit op den duur leiden tot bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, obesitas, diabetes, hersenbloedingen en hart- en vaatziekten.

BIJ TWIJFEL LAAT JE SCREENEN

Herken je de symptomen, komen de klachten je bekend voor of heb je wel eens van iemand gehoord dat je adem stokt in de nacht? Twijfel dan niet, maar vul de "Snurken Vragenlijst en Slaapapneu Risico Screening" in. Je ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen de uitslag van de test. Voor de behandeling van snurken, maar zeker bij een verhoogd risico op slaapapneu, kunnen wij je desgewenst doorverwijzen naar de Snurkpoli.

Snurkpoli Behandeling Snurken en Apneu

Symptomen die kunnen wijzen op slaapapneu:
  • (Luid) snurken
  • Ademstops gedurende de nacht
  • Een verstikkend gevoel 's nachts
  • Hoofdpijn en droge mond in de ochtend
  • Niet uitgerust wakker worden
  • Snel geïrriteerd
  • Extreme slaperigheid overdag

NADER ONDERZOEK EN BEHANDELING

Saraja Slaapcursus werkt samen met de Snurkpoli voor onderzoek en behandeling van snurken en slaapapneu. Als er sprake is van slaapapneu wordt de snurk/apneu-beugel volledig vergoed. Wel dien je rekening te houden met je eigen risico bij vergoedingen uit de basisverzekering. Uiteraard verstrekt de Snurkpoli je verdere informatie over de vergoedingsmogelijkheden.

 

ONZE PARTNERS...